Bel ons op 050-2110012

0

Adverteren via WhatsApp?

Nieuwe privacyvoorwaarden & gerichter adverteren

Waar WhatsApp een aantal jaren geleden absoluut geen advertenties toe wilde voegen aan de chatdienst, heeft WhatsApp onlangs laten weten dat de samenwerking met Facebook & bedrijven zal gaan veranderen. Doordat WhatsApp de algemene voorwaarden heeft aangepast, kunnen gegevens van Facebook nu gedeeld worden met WhatsApp, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben relevante informatie te versturen naar consumenten via WhatsApp. Naast meldingen van praktische aard (vertragingen luchtvaartmaatschappijen, fraudemeldingen van banken), kunnen bedrijven ook commerciële berichten gaan versturen. Omdat wij gebruiken maken van Facebook Business zal dit voor ons, en andere adverteerders, interessant zijn om toe te passen voor bedrijven. Op deze manier kunnen aantrekkelijke acties worden verstuurd op basis van de interesse van de gebruiker.

Whatsapp & commercie

Voorbeelden van commerciële berichten zijn reclameberichten van bedrijven naar klanten. Door de aangepaste algemene voorwaarden (die voor het eerst in 4(!) jaar veranderd zijn) stelt WhatsApp bedrijven in staat om commerciële berichten te versturen. WhatsApp kan door de aangepaste voorwaarden nu gegevens doorsturen naar Facebook, waardoor relevantere advertenties worden getoond aan gebruikers.

Toepassen adverteerders

Doordat Facebook beschikt over een grote database is bij een groot deel van de consumenten bekend waar de interesses liggen (van welke auto u rijdt tot welke producten u koopt). Moederbedrijf Facebook zal deze gegevens delen met WhatsApp, zodat op de chatdienst zeer gericht geadverteerd kan worden.

Waarschijnlijk kan straks net als op Instagram via Facebook for Business geadverteerd worden op WhatsApp. Hierdoor kunnen de uitgebreide targetting opties die nu beschikbaar zijn in Facebook ook ingezet worden voor advertenties op WhatsApp. Slimme remarketing van bezoekers van websites of apps op WhatsApp wordt op deze manier mogelijk. Maar ook targetting op basis van de vele interessegroepen is een optie. Ook local wordt met de komst van WhatsApp echt effectief.

Veiligheid consument

Consumenten kunnen er voor kiezen dit uit te schakelen, hoewel telefoonnummers niet gedeeld worden door WhatsApp & Facebook. Door end-to-end encryptie (een krachtige vergrendeling) berichten niet gelezen kunnen worden door zowel WhatsApp als Facebook. Daarnaast heeft WhatsApp aangegeven geen banners en spamberichten van 3e partijen te tonen. We zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen van adverteren binnen WhatsApp en zullen dit dan ook nauwkeurig gaan volgen. Hoe ver zal de chatdienst gaan in het toelaten van advertenties en wanneer zal dit worden gezien als spam?

Uitschakelen

U kunt ervoor kiezen om accountinformatie niet te delen en door te opt-outen voor Facebook advertenties. Nadat u de Servicevoorwaarden & het Privacybeleid hebt geaccepteerd, heeft u 30 dagen om advertenties uit te schakelen. Dit kunt u uitschakelen via Instellingen – Account – Deel mijn accountinformatie.

Mogelijkheden

Er ligt een mooie mogelijkheid voor bedrijven om WhatsApp in te zetten om zo relevante advertenties te tonen aan consumenten.

Weten hoe u WhatsApp in kunt zetten voor uw bedrijf richting klanten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aankondiging WhatsApp Contact

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!