Bel ons op 050-2110012

0

Prijsextensies mobiele apparaten AdWords

Welke gevolgen heeft dit voor adverteerders én consumenten?

De sterke toename in het gebruik van mobiele apparaten heeft ervoor gezorgd dat Google AdWords in een korte tijd opnieuw een update heeft uitgebracht. Bij advertentieteksten op mobiele apparaten is het binnenkort mogelijk een advertentie-extensie voor prijzen toe te voegen aan producten & services. Deze nieuwe advertentie-extensie maakt het mogelijk om prijzen van producten en services te tonen in de Google AdWords advertentie.

Prijsextensies

In de komende periode zullen steeds meer AdWords accounts toegang krijgen tot deze prijsextensies. De extensie bevat een header van 25 karakters en een beschrijving van 25 karakters, waarna de prijs van het product of de service kan worden gegeven. Prijsextensies zijn mogelijk vanaf 2 tot 8 extensies. De adverteerder kan er zelf voor kiezen welke valuta er wordt gebruikt (Amerikaanse, Canadese, Australische of Nieuw-Zeelandse Dollars, Ponden of Euro’s).

Wat betekent dit voor adverteerders?

De prijsextensie is een handige extra tool om meer informatie én meer ruimte in beslag te nemen voor je advertentie. Tevens geef je meer informatie, wat interessant is voor de consument. De extensie is alleen mogelijk voor de absolute toppositie, wat ervoor zorgt dat de concurrentie alleen maar groter wordt. Het idee van Google hierachter is om de CPC’s voor mobiele apparaten uiteindelijk te verhogen, door toename in advertenties voor mobiele apparaten.

De prijsextensie is overigens interessant voor adverteerders die prijzen aanbieden, prijsvechters en branches waar de prijs van groot belang is. Biedt een adverteer geen prijs, maar juist een lead, dan zal een prijsextensie niet van belang zijn.

Wat betekent dit voor consumenten?

Meer informatie & meer content. Maar wel gerichtere content, consumenten kunnen in één oogopslag zien wat de prijs van een product of service is.

Benieuwd waar wij u in kunnen ondersteunen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via mail of telefoon!

Blogpost Google prijsextensies Contact DBK

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!