Case: UMCG Anatomy Gym

Zweetdruppels verdienen voor het testen en trainen van de medische kennis

  • Meer dan 1200 gebruikers zijn je voorgegaan!

Laat je adviseren! Verder lezen

  • App ontwikkeling
  • Ionic
  • Laravel
  • Pushnotificaties

Een app die past bij de ijzersterke reputatie van het UMCG

DBK ontwikkelde een innovatieve en unieke app, waarbij het universitaire karakter centraal staat.

Test en vergroot anatomische kennis

In opdracht van de Sectie Anatomie & Medische Fysiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen is de ‘Anatomy Gym’ app ontwikkeld. Op basis van onderzoek en innovatieve projecten haalt de sectie anatomie het beste uit het onderwijs én uit de studenten. Omdat het lastig kan zijn om gemotiveerd te blijven tijdens het leren van anatomie, en de wirwar en hoeveelheid aan termen je tot waanzin kunnen drijven, is deze game-based learning app geïmplementeerd. Anatomie leren en je kennis testen door middel van een app is toch leuker dan uit een boek?

De ‘Anatomy Gym’ is niet zomaar een spel; een systematische literatuuranalyse van al het onderzoek over game-based learning in de medische literatuur liggen aan de inhoud en vormgeving van de app ten grondslag! Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van inzichten van ander (eigen) recent onderzoek, nieuw onderzoek en bestaande apps met open content.

Vergelijk resultaten op de leaderboards met verdiende ‘Zweetdruppels’

Net als in een echte ‘Gym’ wil men resultaat zien na inspanning. Uren maken en consistente training zijn de sleutel tot progressie. Net als met anatomische kennis. Test anatomische kennis, speel levels vrij en verdien ‘Zweetdruppels’. Voor ieder level zijn drie sterren te verkrijgen, waarvoor alle vragen juist beantwoord dienen te worden. Om naar het volgende level te kunnen, zijn minimaal twee sterren nodig. DBK heeft de app zo ontwikkeld dat wanneer iemand niet alles weet, uiteindelijk de juiste antwoorden voorbij komen. Het doel is immers dat er geleerd wordt en kennis wordt uitgebreid. Met datzelfde doel zijn er pushmeldingen ingebouwd, zodat nieuwe vragen meteen onder de aandacht worden gebracht.

Hoe meer levels vrijgespeeld worden met goede antwoorden, hoe meer ‘Zweetdruppels’ je als gebruiker van de app verdient. Om jezelf te kunnen vergelijken met anderen (bijvoorbeeld collega’s of medestudenten) is er een ‘leaderboard’ toegevoegd. De app is ontwikkeld voor zowel medisch onderlegde gebruikers, als nieuwsgierige nieuwelingen op het gebied van anatomie. Het leaderboard maakt het mogelijk om scores te vergelijken met de medische standaard.

Download hieronder de app om jouw kennis te testen en te vergroten!

AndroidiOS

Onze specialisten

Afbeelding van specialist

IJje-Roel

Verantwoordelijk voor:

Design
Afbeelding van specialist

Kelvin

Verantwoordelijk voor:

Applicatieontwikkeling
Afbeelding van specialist

Mirjam

Verantwoordelijk voor:

Projectmanagement

Ook een online eindbaas worden?

Kom eens langs voor een kopje koffie, we bespreken graag de mogelijkheden!

Afspraak maken
Vorige case

Kenonz

Bekijk ook andere klant projecten en ontdek wat strategie op basis van echte cijfers kan opleveren.

Volgende case

Corendon Hotels & Resorts

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!