SEO Friesland

Wil jij aan de slag met SEO voor jouw bedrijf in Friesland? Bekijk onze tips, of kom met ons in contact.

Wat is SEO?

Is jouw website niet goed vindbaar in Google? Of wordt je website wel gevonden, maar blijven de conversies uit? Hoog tijd om aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie (SEO). SEO staat voor “Search Engine Optimization”. Het is een verzameling van technieken, gericht op het optimaliseren van je website voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Een goede SEO-strategie leidt tot hogere resultaten in Google en dit heeft op zowel korte als lange termijn een positieve invloed op het aantal websitebezoekers.

SEO bestaat uit 3 onderdelen: techniek optimalisatie, content optimalisatie en link building.

Techniek optimalisatie

Voordat je met SEO begint, is het belangrijk om de technische zaken op orde te hebben. Kies voor een geschikte domeinnaam, zorg dat de website schaalbaar is op ieder apparaat en dat de pagina’s snel laden. Voor het testen van de paginasnelheid kun je Google PageSpeed Insights gebruiken. Dit is een gratis tool van Google. Ook is het belangrijk gebruik te maken van schone code. Maak gebruik van een sitemap.xml en een robots.txt bestand. Hiermee kun je aangeven welke pagina’s Google wel of juist niet mag vinden. Installeer tot slot een SSL certificaat op je website. Dit betekent dat de URL begint met “https”. De S staat hierbij voor “Secure”.

Content optimalisatie

Alle factoren op de website die bijdragen aan de zoekmachine-vriendelijkheid en relevantie van jouw website vallen onder content optimalisatie. Hier gaat een zoekwoordenanalyse aan vooraf. Daarvoor kun je een aantal tools gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de Keyword Planner in Google Ads (hiervoor heb je wel een Google Ads account nodig) of Google Search Console. In de Keyword Planner kun je zien hoe zoekwoorden waarop je graag gevonden wilt worden mogelijk presteren. In Google Search Console kun je juist kunt zien met welke woorden jouw website momenteel al in verband wordt gebracht. Heb je een goed zoekwoord gevonden? Dan kun je daar een nieuwe pagina over schrijven.

De perfecte landingspagina

Houd bij het schrijven van een nieuwe webpagina rekening met de volgende punten:

  • Formuleer een goede title tag en description tag, zodat het meteen duidelijk is wat lezers op jouw pagina kunnen vinden
  • Gebruik een leesbare URL
  • Deel je content op in leesbare alinea’s en houd rekening met de hiërarchische volgorde van kopteksten
  • Voeg interne (en eventueel externe) links toe naar relevante pagina’s
  • Maak gebruik van afbeeldingen en video’s en zorg dat de alt-tekst jouw zoekwoord bevat
  • Voeg relevante Call-to-actions (CTA) toe

Linkbuilding

Linkbuilding staat voor het actief verzamelen van links naar jouw website. Hoe meer links, hoe hoger de reputatie van jouw website. Hierdoor ziet Google jouw website als waardevoller en relevanter. Plaats hiervoor bijvoorbeeld gastblogs op externe websites en deel jouw content actief op social media.

Wij weten hoe het moet

De SEO specialisten bij DBK weten hoe het moet. Zo hebben we onze collega Yolanda gebombardeerd tot “Knapste vrouw van Friesland”. Onzin natuurlijk, want als je uit de provincie van Doutzen Kroes en Sylvana IJsselmuiden komt weet je dat het onmogelijk is om die titel zomaar te veroveren. Maar dankzij onze kennis van SEO lieten we Google daar anders over denken!

Wacht daarom niet langer en neem contact met ons op voor SEO Friesland.

Wil jij ook een toppositie in Google?

Wij helpen je graag op weg naar een toppositie in Google. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Wij werken met trots voor o.a. de volgende organisaties:

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!