Social media advertising

Wil jij social media advertising inzetten voor jouw bedrijf? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder!

Beginnen met social media marketing

Bij social media marketing worden verschillende social media platformen ingezet om marketing doelstellingen te behalen. Hierbij kun je denken aan het verhogen van het aantal websitebezoekers of het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Welk platform je inzet is afhankelijk van jouw product of dienst, je budget en jouw doelstelling.

Bij DBK zetten we vaak een mix van verschillende kanalen in, om zo de beste resultaten te behalen. Ben je benieuwd naar onze werkwijze?

Lees meer over onze werkwijze

Kies je platform

De platformen die we bij DBK het meest gebruiken voor social media marketing zijn Facebook, Instagram en LinkedIn. De advertenties voor Facebook en Instagram zijn in Facebook Business Manager gemakkelijk samen te beheren. LinkedIn heeft daarvoor de LinkedIn Campaign Manager. Qua functionaliteiten hebben Facebook Business Manager en LinkedIn Campaign Manager veel overeenkomsten. Zo kun je gebruikers op basis van door hen ingevulde eigenschappen bereiken of kun je jouw advertentie uitzetten naar gebruikers die al eerder op jouw website geweest zijn.
Het grootste verschil tussen de platformen is de manier van communiceren binnen de platformen. LinkedIn is een zakelijk platform, Facebook en Instagram niet. Het is lastig te zeggen welk platform het beste werkt voor jouw boodschap. Om zeker te zijn van je zaak, kun je overwegen meerdere platformen te testen voordat je volle bak inzet op één platform.

Meet je resultaten

Meten is weten. Bij DBK werken we fact-based, dus we willen graag weten hoe onze online campagnes presteren. Zowel Facebook en Instagram als LinkedIn bieden een tag waarmee je kunt bijhouden welke pagina’s op jouw website bezoekers vanuit de advertentie bekijken en welke transacties er plaatsvinden. Voor Facebook en Instagram is dit de Facebook Pixel, voor LinkedIn is dit de LinkedIn Insight Tag. Beide tags kun je installeren door een stukje code op jouw website te plaatsen, of door deze in te stellen via Google Tag Manager.

Meer weten?

Wil je meer weten over social media advertising? Of wil je meer weten over wat DBK voor jouw bedrijf kan betekenen op het gebied van social media advertising? Kom eens langs voor een kop koffie, dan leggen we je alles uit!

Kom in contact ➝

Wij werken met trots voor o.a. de volgende organisaties:

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!