Conversiegericht webdesign

Van bezoeker naar klant!

Komen er wel bezoekers naar jouw website, maar blijven de conversies uit? Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op het conversiepercentage, zoals het gekozen advertentiekanaal en het product of de dienst die je aanbiedt. Maar heb je wel eens gedacht aan het design van jouw website?

Wat is een conversiegericht webdesign?

Je website is jouw online visitekaartje én de plek waar je leads binnenhaalt en omzet tot klanten. Daarom moet het design van een website er niet alleen gelikt uitzien, maar het moet ook effectief zijn. Een effectief webdesign toont de bezoeker in één oogopslag wat er op de betreffende pagina te doen is en begeleidt de bezoeker naar de conversie.

Hoe creëer je een conversiegericht webdesign?

Een mooie homepage is leuk, maar het is interessanter om bezoekers op specifieke landingspagina’s te verwelkomen. Bedenk hiervoor welke zoektermen bezoekers gebruiken om jouw website te vinden en via welke kanalen ze binnenkomen. Een bezoeker die in Google zoekt naar ‘Website laten maken’ en via een Google Advertentie naar jouw website komt, wil je laten landen op een pagina over webdesign. Een bezoeker die via een algemene Facebook advertentie onze website vindt, willen we laten landen op een pagina over wie we zijn en wat we doen. Denk hierbij goed na over de toegevoegde waarde van jouw bedrijf.

Als je de eerste stap goed uitvoert, komt de bezoeker binnen op een voor hem of haar interessante pagina. Nu is het belangrijk dat je de pagina goed opstelt. Trek de aandacht van de bezoeker door bijvoorbeeld een pakkende zin bovenaan de pagina te plaatsen. Zorg dat je boven de ‘vouw’ de belangrijkste elementen plaatst die de bezoeker triggeren om omlaag te scrollen en verder te lezen of om verder te klikken naar een ander gedeelte van de website. ‘De vouw’ is een denkbeeldige lijn die een website opdeelt in een gedeelte wat direct zichtbaar is en een gedeelte wat niet direct zichtbaar is. Maak tot slot gebruik van duidelijke ‘Call-to-actions’ (CTA’s) en plaats deze op strategische plekken in de tekst.

Wil je jouw online resultaat vergroten?

De Masters van DBK kunnen je helpen. Een team van webdevelopers en online marketeers staat voor je klaar om het maximale uit jouw online business te halen. De webdevelopers maken de vetste en effectiefste designs. De online marketeers hebben alle kennis in huis om jouw website online vindbaar te maken en de webdesigns te vullen met waardevolle content en duidelijke CTA’s. Bij DBK kun je rekenen op een goede samenwerking voor online succes.

Meer weten? Kom langs voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken

We helpen je graag! Weten hoe?

Check onze werkwijze nu!